Ergonomiebeurs bij Audi Brussels

Maandag 27 april 2015 —

  • 604 Audi-medewerkers informeren zich over ergonomisch werken
  • Interactieve beurs in Brussel als onderdeel van de ergonomie-strategie bij Audi
  • Algemeen Directeur Patrick Danau: „De mens staat in het middelpunt“
Of op ketting of op kantoor: wie in z’n beroep lang productief wil blijven, heeft een goede omkadering en de juiste kennis nodig. Tijdens een ergonomiebeurs in Brussel informeerden 604 Audi medewerkers zich over gezond werken. De beurs is onderdeel van de ergonomie-strategie bij Audi: “Wij voor ons, actief in de toekomst”.

 „Voor ons staat de mens in het middelpunt“, vertelt Patrick Danau, Algemeen Directeur bij Audi Brussels tijdens de opening: „We willen de gezondheid van onze medewerkers bevorderen en het bewustzijn aanscherpen rond een goede lichaamshouding, die belangrijk is voor een gevuld beroepsleven.“

In deze optiek konden medewerkers van de Brusselse vestiging vorige week verschillende ergonomie-innovaties uit de fabrieken Neckarsulm, Ingolstadt, Györ en Brussel testen: bijvoorbeeld een werktuig om het kofferdeksel automatisch in plaats van manueel te openen tijdens het lakproces. Dit werktuig werd in Brussel ontwikkeld en wordt ondertussen in de Audi-concern ingezet.

Met de ergonomie-strategie: „Wij voor ons, actief naar de toekomst“ komt Audi tegemoet aan stijgende uitdagingen zoals demografie en toenemende complexiteit in de automobielsector. De strategie werd ontwikkeld door de directie Productie en telt volgende handelingsvelden: Audi bevordert een algemeen welbevinden aan de werkplaats en geeft intelligent vorm aan groepswerk, zoals bijvoorbeeld in de werkpost-rotatie. In het ontstaansproces van nieuwe producten wordt er eerder rekening gehouden met ergonomische criteria. Een wereldwijd ergonomie-netwerk zet uniforme standaards globaal om. En ten slotte versterken gerichte communicatiemaatregelen het bewustzijn voor ergonomie bij alle medewerkers.

Medewerker demonstreert het nieuwe werktuig, waarmee de motorkap en het kofferdeksel moeiteloos kan openen, zodat de rug gespaard blijft. Het werktuig werd in Brussel ontwikkeld.
Jurgen Thysmans Head of External Communications at Audi Brussels