Ergonomiebeurs bij Audi Brussels

  • 604 Audi-medewerkers informeren zich over ergonomisch werken
  • Interactieve beurs in Brussel als onderdeel van de ergonomie-strategie bij Audi
  • Algemeen Directeur Patrick Danau: „De mens staat in het middelpunt“
Of op ketting of op kantoor: wie in z’n beroep lang productief wil blijven, heeft een goede omkadering en de juiste kennis nodig. Tijdens een ergonomiebeurs in Brussel informeerden 604 Audi medewerkers zich over gezond werken. De beurs is onderdeel van de ergonomie-strategie bij Audi: “Wij voor ons, actief in de toekomst”.

 „Voor ons staat de mens in het middelpunt“, vertelt Patrick Danau, Algemeen Directeur bij Audi Brussels tijdens de opening: „We willen de gezondheid van onze medewerkers bevorderen en het bewustzijn aanscherpen rond een goede lichaamshouding, die belangrijk is voor een gevuld beroepsleven.“

In deze optiek konden medewerkers van de Brusselse vestiging vorige week verschillende ergonomie-innovaties uit de fabrieken Neckarsulm, Ingolstadt, Györ en Brussel testen: bijvoorbeeld een werktuig om het kofferdeksel automatisch in plaats van manueel te openen tijdens het lakproces. Dit werktuig werd in Brussel ontwikkeld en wordt ondertussen in de Audi-concern ingezet.

Met de ergonomie-strategie: „Wij voor ons, actief naar de toekomst“ komt Audi tegemoet aan stijgende uitdagingen zoals demografie en toenemende complexiteit in de automobielsector. De strategie werd ontwikkeld door de directie Productie en telt volgende handelingsvelden: Audi bevordert een algemeen welbevinden aan de werkplaats en geeft intelligent vorm aan groepswerk, zoals bijvoorbeeld in de werkpost-rotatie. In het ontstaansproces van nieuwe producten wordt er eerder rekening gehouden met ergonomische criteria. Een wereldwijd ergonomie-netwerk zet uniforme standaards globaal om. En ten slotte versterken gerichte communicatiemaatregelen het bewustzijn voor ergonomie bij alle medewerkers.

Contacteer ons
Jurgen Thysmans Head of External Communications, Audi Brussels
Jurgen Thysmans Head of External Communications, Audi Brussels
Over Audi Brussels

Het Audi concern heeft in het jaar 2014 1.741.100 auto's van het merk Audi verkocht. In 2013 behaalde de onderneming een omzet van €49,9 miljard en een bedrfijfsresultaat van €5,03 miljard. Audi is in meer dan 100 landen aanwezig en produceert op de locaties Ingolstadt, Neckarsulm, Györ (Hongarije), Bratislava (Slowakije), Martorell (Spanje), Kaluga (Rusland), Aurangabad (Indië), Changchun (China), Jakarta (Indonesië) en Brussel. Audi Brussels produceert exclusief de A1 familie. In 2014 werden in Brussel 115.378 Audi A1 geproduceerd. 100 procent dochterondernemingen van AUDI AG zijn onder meer quattro GmbH (Neckarsulm), Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Italië) en Sportmotorenproducent Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Italië). Audi heeft wereldwijd rond 80.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 55.800 in Duitsland. Tussen 2014 en 2019 plant het merk investeringen van in totaal €24 miljard, voornamelijk in nieuwe producten en duurzame technologieën. In Brussel werden de afgelopen jaren €600 miljoen geïnvesteerd. Tot 2019 plant het merk bijkomende investeringen van €100 miljoen per jaar. Audi neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en heeft duurzaamheid strategisch verankerd in haar producten en processen. Het doel op lange termijn is CO2 neutrale mobiliteit.

Audi Media services

 

Audi Brussels
201 Boulevard de la 2 ieme Armée Britannique
Britse Tweedelegerlaan 201
B-1190 Bruxelles - Brussel