Audi Brussels breidt opleidingsaanbod geassocieerd onderwijs succesvol uit

  • Nieuwe opleiding tot onderhoudstechnieker succesvol. Vijf op vijf jongeren geslaagd in vakproef
  • Michael Schmid, algemeen directeur personeelszaken Audi Brussels: „We zetten met de uitbreiding van ons programma geassocieerd onderwijs de volgende stap“

Audi Brussels breidde het voorbije schooljaar haar opleidingsaanbod uit voor het geassocieerd onderwijs: jongeren kunnen zich na hun opleiding tot installatietechnieker specialiseren tot onderhoudstechnieker. Deze bijkomende opleiding duurt één jaar en biedt nieuwe perspectieven in de onderneming. Het uitgebreide programma werpt haar vruchten af.

Audi Brussels heeft reden om te vieren: tien leerlingen hebben hun tweede en laatste opleidingsjaar tot installatietechnieker met succes afgerond. De vijf jongeren die vorig jaar het specialisatiejaar onderhoudstechnieker hebben aangevat zijn allemaal geslaagd en zullen bij Audi Brussels in dienst treden.

Michael Schmid, algemeen directeur personeelszaken: „We hebben het model geassocieerd onderwijs met succes uitgerold en zetten met de uitbreiding van ons opleidingsaanbod de volgende stap. Zo bieden we nieuwe perspectieven aan onze jonge medewerkers en stellen we parallel de opvolging zeker van nieuwe vakkrachten in onze onderneming.”

Tijdens de tweejarige opleiding tot installatietechnieker krijgen de leerlingen in totaal 600 uren vakonderwijs bij Audi. De specialisatie tot onderhoudstechnieker duurt een bijkomend jaar en is voornamelijk praktijkgericht. De jongeren in opleiding brengen in dat jaar 95 procent van hun tijd door bij Audi Brussels.

Als alternatief hebben de afgestudeerden ook de mogelijkheid om, met ondersteuning van het bedrijf, een bachelor- of masteropleiding te beginnen. In het kader van het omvangrijke bindingsprogramma "Dual Connect" blijven de studenten verder deel uitmaken van de Audi-familie: zo worden ze bijvoorbeeld uitgenodigd op kwalificaties en evenementen en werken ze tijdens hun schoolvakanties in het bedrijf.

Over Audi Brussels

Het Audi concern heeft in het jaar 2014 1.741.100 auto's van het merk Audi verkocht. In 2013 behaalde de onderneming een omzet van €49,9 miljard en een bedrfijfsresultaat van €5,03 miljard. Audi is in meer dan 100 landen aanwezig en produceert op de locaties Ingolstadt, Neckarsulm, Györ (Hongarije), Bratislava (Slowakije), Martorell (Spanje), Kaluga (Rusland), Aurangabad (Indië), Changchun (China), Jakarta (Indonesië) en Brussel. Audi Brussels produceert exclusief de A1 familie. In 2014 werden in Brussel 115.378 Audi A1 geproduceerd. 100 procent dochterondernemingen van AUDI AG zijn onder meer quattro GmbH (Neckarsulm), Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Italië) en Sportmotorenproducent Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Italië). Audi heeft wereldwijd rond 80.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 55.800 in Duitsland. Tussen 2014 en 2019 plant het merk investeringen van in totaal €24 miljard, voornamelijk in nieuwe producten en duurzame technologieën. In Brussel werden de afgelopen jaren €600 miljoen geïnvesteerd. Tot 2019 plant het merk bijkomende investeringen van €100 miljoen per jaar. Audi neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en heeft duurzaamheid strategisch verankerd in haar producten en processen. Het doel op lange termijn is CO2 neutrale mobiliteit.

Audi Media services

 

Audi Brussels
201 Boulevard de la 2 ieme Armée Britannique
Britse Tweedelegerlaan 201
B-1190 Bruxelles - Brussel