500.000ste Audi A1 rijdt van de band

Koning Filip bezoekt de fabriek

Brussel – 500.000 Audi A1-modellen geproduceerd in de Brusselse vestiging: vandaag reed het jubileummodel, een Misanorode Audi A1 S-line, van de band. De auto, die voorzien is van een 1.4 liter TFSI-motor en is bestemd voor de Duitse markt. Naar aanleiding van dit jubileum bracht Zijne Majesteit Filip, koning der Belgen, een bezoek aan de fabriek in Vorst. De Koning werd rondgeleid door prof. Thomas Sigi, directeur human resources AUDI AG, en door Patrick Danau, algemeen directeur Audi Brussels.

"Dit koninklijk bezoek naar aanleiding van het jubileum van de Audi A1 is een grote eer voor ons Brussels team“, zegt Thomas Sigi. "Onze medewerkers vervaardigen de A1-familie hier met ervaring, vakkundigheid en passie en bewijzen daarmee de internationale concurrentiekracht van deze vestiging.“ "We zijn zeer vereerd dat de Koning onze fabriek bezoekt", beklemtoont ook algemeen directeur Patrick Danau.

Centraal in het programma staan de medewerkers bij Audi Brussels en de technische innovaties in de fabriek. Bijzondere aandacht gaat ook naar het succesrijke model van het geassocieerd onderwijs, waarbij de onderneming de theoretische opleiding die door de plaatselijke beroepsscholen wordt verstrekt, combineert met praktische ervaring op de werkvloer. De Brusselse fabriek beschikt vandaag de dag over de meest geavanceerde technologie. Sinds bijna vier jaar produceert de onderneming de Audi A1-familie ter plaatse.

"Samen met ons team leveren wij een forse bijdrage aan de groei en het concurrentievermogen van de groep", aldus Danau.

Contacteer ons
Jurgen Thysmans Head of External Communications, Audi Brussels
Jurgen Thysmans Head of External Communications, Audi Brussels
Over Audi Brussels

Het Audi concern heeft in het jaar 2014 1.741.100 auto's van het merk Audi verkocht. In 2013 behaalde de onderneming een omzet van €49,9 miljard en een bedrfijfsresultaat van €5,03 miljard. Audi is in meer dan 100 landen aanwezig en produceert op de locaties Ingolstadt, Neckarsulm, Györ (Hongarije), Bratislava (Slowakije), Martorell (Spanje), Kaluga (Rusland), Aurangabad (Indië), Changchun (China), Jakarta (Indonesië) en Brussel. Audi Brussels produceert exclusief de A1 familie. In 2014 werden in Brussel 115.378 Audi A1 geproduceerd. 100 procent dochterondernemingen van AUDI AG zijn onder meer quattro GmbH (Neckarsulm), Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Italië) en Sportmotorenproducent Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Italië). Audi heeft wereldwijd rond 80.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 55.800 in Duitsland. Tussen 2014 en 2019 plant het merk investeringen van in totaal €24 miljard, voornamelijk in nieuwe producten en duurzame technologieën. In Brussel werden de afgelopen jaren €600 miljoen geïnvesteerd. Tot 2019 plant het merk bijkomende investeringen van €100 miljoen per jaar. Audi neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en heeft duurzaamheid strategisch verankerd in haar producten en processen. Het doel op lange termijn is CO2 neutrale mobiliteit.

Audi Media services

 

Audi Brussels
201 Boulevard de la 2 ieme Armée Britannique
Britse Tweedelegerlaan 201
B-1190 Bruxelles - Brussel