500.000ste Audi A1 rijdt van de band

Koning Filip bezoekt de fabriek

Dinsdag 14 oktober 2014 — Brussel – 500.000 Audi A1-modellen geproduceerd in de Brusselse vestiging: vandaag reed het jubileummodel, een Misanorode Audi A1 S-line, van de band. De auto, die voorzien is van een 1.4 liter TFSI-motor en is bestemd voor de Duitse markt. Naar aanleiding van dit jubileum bracht Zijne Majesteit Filip, koning der Belgen, een bezoek aan de fabriek in Vorst. De Koning werd rondgeleid door prof. Thomas Sigi, directeur human resources AUDI AG, en door Patrick Danau, algemeen directeur Audi Brussels.

"Dit koninklijk bezoek naar aanleiding van het jubileum van de Audi A1 is een grote eer voor ons Brussels team“, zegt Thomas Sigi. "Onze medewerkers vervaardigen de A1-familie hier met ervaring, vakkundigheid en passie en bewijzen daarmee de internationale concurrentiekracht van deze vestiging.“ "We zijn zeer vereerd dat de Koning onze fabriek bezoekt", beklemtoont ook algemeen directeur Patrick Danau.

Centraal in het programma staan de medewerkers bij Audi Brussels en de technische innovaties in de fabriek. Bijzondere aandacht gaat ook naar het succesrijke model van het geassocieerd onderwijs, waarbij de onderneming de theoretische opleiding die door de plaatselijke beroepsscholen wordt verstrekt, combineert met praktische ervaring op de werkvloer. De Brusselse fabriek beschikt vandaag de dag over de meest geavanceerde technologie. Sinds bijna vier jaar produceert de onderneming de Audi A1-familie ter plaatse.

"Samen met ons team leveren wij een forse bijdrage aan de groei en het concurrentievermogen van de groep", aldus Danau.

Jurgen Thysmans Head of External Communications at Audi Brussels